Uw gastheer

Uw gastheer van Graceland Breda: Jimmy Prins. Neem contact met mij op voor vragen.

Elvis heeft een belangrijke rol gespeeld voor vele miljoenen mensen, maar ook voor mij! In Elvis zijn jonge jaren was hij al met muziek bezig. Hij was gefascineerd door de zwarte muziek en had omgang met de zwarte gemeenschap en hun muziek, Gospel muziek en rhythem & blues. Voor die tijd was dat vreemd in de muziekwereld, echter voor Elvis was dat juist een bron van inspiratie. De politiek ging zich er mee bemoeien in die woelige tijd dat zwart en blank nog niet samen konden zijn.

Een mooi voorbeeld is Martin Luther King met zijn legendarische woorden in 1963 “I have a dream”. Elvis heeft een nummer “If I can dream” en dragen beiden dit vol passie uit. De dansbewegingen van Elvis druist geheel buiten proporties en tegen alle normen en waarden in van die tijd. Voor de hoogste politiek was de maat vol. Uiteindelijk heeft de politiek het nakijken. Zijn haardracht, moves, zonnebril, kleding en accessoires, maakte van Elvis De King of Rock and Roll.

Elvis was zijn tijd ver vooruit

Zie de haardracht van de jonge generatie van nu. Zijn performance on stage was zeer vernieuwend, ook voor muzikanten na hem. Hysterie onder zijn fans; een woord dat in die tijd nog niet tezamen in verband werd gebracht met muziek. Live on stage op Hawaï werd uitgezonden per satelliet door meer dan een miljard kijkers. Voor die tijd uniek! Zijn halskettingen, meerdere ringen, armband en zonnebril werd later gevolgd door anderen. Zijn muziek was erg gevarieerd: rhythem & blues, gospel, country, rock & roll en in zijn jolige momenten jodelde hij ook.

Zijn openingstheme van Straus bij zijn optreden, zijn rock & roll band verweven samen met het voltallige symfonisch orkest, die was ook erg vernieuwd. Voor velen was en is hij nog steeds de inspiratiebron voor de latere muziek. Ook 80 jaar na zijn geboorte. En zeker ook voor mij!

Aan de binnenzijde Graceland Breda heb ik een eigen invulling gegeven aan de kamers, die namen dragen van enkele van zijn films.

Jimmy Prins,
Een groot Elvis Presley bewonderaar “That’s the way it is”.